Agermanament Vaux-sur-Mer & Anglès

Creem lligams | Nous créons des liens

Una recepció oficial a l’Ajuntament i un dinar de germanor van cloure els actes del 24è retrobament Anglès-Vaux

Deixa un comentari


El diumenge 24 d’abril va tenir lloc a l’Ajuntament la recepció oficial als veïns de Vaux-sur-Mer que ens van visitar amb motiu del 24è intercanvi entre les dues poblacions agermanades. En primer lloc va prendre la paraula el president de l’Associació Anglès-Vaux, Jaume Pujolràs, que va expressar la satisfacció de poder compartir aquest agradable retrobament amb els amics francesos. En acabar el discurs va proposar replantejar algunes fórmules d’intercanvi, com ara implicar-hi altres entitats o fer-hi participar altres segments de població.

A continuació va intervenir Jeanne Fettu, presidenta del Comité de Jumelage de Vaux que, després d’agrair la calorosa acollida  que els havíem dispensat, es va mostrar favorable a obrir un espai de reflexió per estudiar  el futur del nostre agermanament.

Jean Michel Grasset, conseller municipal, va intervenir en representació de l’Ajuntament de Vaux i va llegir un text de l’alcaldessa Danielle Carrère que no va poder venir a Anglès per problemes d’agenda. “Els anys passen, els ajuntaments i els equips municipals canvien però el nostre agermanament es manté ben viu i això és una prova de la verdadera amistat que ens uneix. Us agraeixo personalment de tot cor i també en nom de la gent de Vaux pels emotius actes que vàreu organitzar en solidaritat amb nosaltres pels terribles atemptats que van colpejar el nostre país i a tots els francesos. Ens va emocionar el vostre suport en aquests moments difícils. És molt important saber-se unir, saber riure, gaudir de la festa plegats, per mostrar que l’amistat, la solidaritat i l’amor cap als altres són més forts que l’odi i la violència”.

Finalment, l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, es va dirigir al públic present a la sala de la següent manera: “En resposta a les paraules de l’alcaldessa Danielle Carrère i del conseller Jean Michel Grasset, amb les quals estic plenament d’acord, voldria afegir que pel que fa als atemptats de que van colpejar França, els catalans ens vam sentir molt ferits. Vosaltres sou els nostres agermanats i qualsevol dany que us puguin fer és com si ens el fessin a nosaltres. Evidentment, també lamentem els atacs a Brussel·les i condemnem la guerra que obliga a milers de famílies a abandonar les seves llars.

agermanament 1

Després de l’acte institucional a l’Ajuntament, vam assistir a l’homenatge a la poetessa Francesca Barnadas. Aquest acte que s’hauria d’haver celebrat el dia anterior però que es va suspendre a causa de la pluja, va tenir lloc davant el monument a Francesca Barnadas situat al barri vell i va comptar amb la presència del fill de la poetessa. Unes alumnes de l’Escola Pública Pompeu Fabra van llegir alguns poemes de l’autora, un dels quals en francès.

agermanament 2

 A continuació vam convidar als nostres amics de Vaux a visitar el poble veí de la Cellera de Ter que celebrava les Festes del Roser. Tinguérem ocasió de participar a la cercavila de Gegants amb la colla local, més les colles geganteres de Vic, Sant Celoni, Roda de Ter i Sant Joan de les Abadesses.

agermanament 3

El programa d’actes del 24è retrobament amb els veïns de Vaux-sur-Mer va acabar amb un dinar de germanor que va tenir lloc a la casa de turisme rural Can Gabatx de Brunyola.

P1090264

 

Autor: anglesvaux

Bloc / web de l'agermanament entre les viles d'Anglès (la Selva) i Vaux-sur-Mer (Charente Maritime, França).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s