Agermanament Vaux-sur-Mer & Anglès

Creem lligams | Nous créons des liens

Ha mort Jacques Bloin

Deixa un comentari


El passat divendres 15 de juliol ens va deixar Jacques Bloin, una de les primeres persones de Vaux-sur-Mer que va venir a Anglès per iniciar l’agermanament entre les dues poblacions. L’Associació Anglès-Vaux expressa el condol a tota la família i especialment a la seva esposa Marie-Françoise. Reproduïm a continuació un article de Jacques Braut publicat al diari regional SudOuest.

bloin

Divendres els habitants de Vaux-sur-Mer van rebre amb tristesa la mort de Jacques Bloin a l’edat de 72 anys. Amb ell desapareix un home de conviccions i una gran figura de l’Ajuntament de Vaux-sur-Mer.

Originari de Royan va consagrar la seva vida a l’ensenyament successivament a Saint-Romain-de-Benet, Saujon, L’Éguille i a  Courlay com a director de l’escola, abans de fer-se càrrec de la direcció del nou grup escolar Lucien-Robin de Saint-Palais-sur-Mer, a la construcció del qual hi havia participat àmpliament, i on hi va acabar la seva carrera professional al 2008.

Però també va participar activament durant vint-i-cinc anys a la vida municipal, elegit el 1989 i durant quatre mandats successius. Home de diàleg, de propostes, de consensos però també ple de bon humor, va ser regidor de cultura i d’animació durant dos mandats fent possible, amb la resta de l’equip, la creació de noves manifestacions culturals que encara perduren. Tot i que no es va presentar a la reelecció per un nou mandat, sempre estava disponible per ajudar el govern municipal, on hi era apreciat per tothom.

Igual com la seva esposa Marie-Françoise, ben coneguda igualment a Vaux, on va exercir d’infermera durant nombrosos anys i presidenta del Comitè d’Agermanament amb la vila catalana d’Anglès.

 Jacques Braut (SudOuest 20/07/2016)

Anuncis

Autor: anglesvaux

Bloc / web de l'agermanament entre les viles d'Anglès (la Selva) i Vaux-sur-Mer (Charente Maritime, França).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s