Agermanament Vaux-sur-Mer & Anglès

Creem lligams | Nous créons des liens

Vint-i-cinquè aniversari de l’agermanament amb Vaux-sur-Mer

Deixa un comentari


El cap de setmana del 20 i 21 de maig ens vam desplaçar en autocar fins a Vaux-sur-Mer un grup de trenta-set persones. Quan hi vam arribar ens vam distribuir entre les diferents famílies que ens acollien, gairebé totes amb una coneixença prèvia d’anys ja que, com és natural, després de tants intercanvis els llaços d’amistat s’han fet llargs i perdurables.

L’intercanvi d’aquest any ha coincidit amb el vint-i-cinquè aniversari de la signatura de l’acord d’agermanament que va tenir lloc el 23 de maig de 1992. En aquest document els alcaldes d’Anglès,  Josep M Feliu, i el de Vaux-sur-Mer, Réné Poumailloux, es van comprometre a mantenir lligams permanents i afavorir els intercanvis en tots els àmbits per una millor comprensió mútua.

Per commemorar aquesta efemèride el Comitè d’Agermanament de Vaux va preparar tot un seguit d’actes. Un dels més espectaculars va ser un dibuix al fresc sobre la sorra de la platja realitzat per l’artista local J. Ben. Posteriorment, l’obra va ser fotografiada amb l’ajuda d’un dron que va poder captar una imatge d’una gran bellesa i espectacularitat.

FB_IMG_1495575947779

També cal destacar una passejada en barca entre Royan i Talmont-sur-Gironde, una població situada en una petita península sobre l’estuari de la Gironda, amb una església del segle XII damunt d’un promontori.

P1120228

A la recepció oficial que va tenir lloc a l’Ajuntament de Vaux, van prendre la paraula les respectives alcaldesses, Danièlle Carrere i Astrid Desset, així com els representants de les dues associacions locals d’agermanament, Jeanne Fettu i Jaume Pujolràs. A l’acte hi van assistir alguns dels antics alcaldes de Vaux-sur-Mer, com Gilbert Naudin i Jean-Paul Cordonnier. Per part de la delegació anglesenca també va intervenir Joan Xifra en representació l’exalcalde Josep M Feliu.

FB_IMG_1495569659756

 

 

Finalment hi va haver un intercanvi de regals. L’Ajuntament d’Anglès va oferir al de Vaux una escultura feta sobre pedra de Girona de l’artista anglesenc Gerard Roca on s’hi representa el vapor de la Burés com a símbol de motor cultural entre tots dos pobles.

FB_IMG_1495569663522

L’Associació Anglès-Vaux va obsequiar el comitè d’agermanament homòleg amb una obra de Nil Perujo,  un jove pintor d’Anglès que poc a poc es va fent un lloc en el món de l’art. Es tracta d’un original quadre, una fusió de pintura i escultura, que és una representació d’Anglès sobre la qual s’hi sobreposa una persona de cada una de les poblacions a punt d’abraçar-se. Nil Perujo va néixer el 1992, any que coincideix amb l’inici del nostre agermanament, cosa que fa que aquesta obra sigui encara més representativa.

20170518_185311

 

Per la seva banda, els amics de Vaux ens van obsequiar amb una caixa de préstec obert de llibres per fomentar el “bookcrossing” (o “passallibres”en català). La caixa estarà situada en un lloc de la via pública encara per determinar i tothom qui vulgui podrà deixar-hi llibres per tal que d’altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar. L’intercanvi de l’agermanament va acabar amb un dinar de germanor a la sala municipal de l’Atelier.

20170521_141149

Després de la magnífica acollida que hem tingut a Vaux-sur-Mer només ens resta desitjar que el nostre agermanament pugui perdurar encara molts anys més. En uns moments en que la Unió Europea sembla patir una crisi existencial i les espurnes de xenofòbia salten d’una banda a l’altra del continent, iniciatives com aquesta ajuden a incrementar els llaços entre els pobles i les persones i transmeten la idea que la diversitat de llengües, cultures i costums, és una riquesa i un patrimoni comú de tots.

Autor: anglesvaux

Bloc / web de l'agermanament entre les viles d'Anglès (la Selva) i Vaux-sur-Mer (Charente Maritime, França).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s