Agermanament Vaux-sur-Mer & Anglès

Creem lligams | Nous créons des liens

Exposició de Nil Perujo a Vaux-sur-Mer

Deixa un comentari


Del 16 al 22 de juliol Nil Perujo exposarà a la sala del Temple de Vaux-sur-Mer, població agermanada amb Anglès.

Nil Perujo Puig, nascut a Anglès (la Selva), 1992. Actualment resideix a Barcelona des de fa sis anys.

La seva trajectòria acadèmica, relacionada amb l’art, s’inicia en cursar el Batxillerat Artístic a l’INS Castell d’Estela d’Amer,  continua amb estudis superiors de “Pintura aplicada al mur” a l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot  i amb una graduació en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment cursa un Màster d’educació en especialitat de dibuix, a la Universitat de Barcelona.

La seva pintura és realista-figurativa. Crea les seves obres amb la tècnica de la pintura a l’oli. Cada obra és una reflexió personal i de la vida; no plasma el que veu, plasma allò que sent amb un ofici majestuós.

Cal destacar, dintre d’una vintena de premis en el seu currículum, la Medalla d’Or del “Curso de Pintores Pensionados de la Real Academia de Historia y Arte de San Quirce “ (Segòvia 2016), amb l’obra “Segovia vigilada por la muerte”. 

Aquest any ha estat seleccionat en el concurs de Modportait, on ha exposat en el museu IAAC (Instituto Aragonés de Arte y Cultura Contemporáneos) Paulo Serrano de Saragossa, i actualment les obres han estat traslladades al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona, on seran exposades fins al 29 de Juliol.

Ha participat en exposicions individuals i col·lectives, trenta en total, arreu de Catalunya i del País Valencià i a les ciutats de Saragossa i Segòvia.

nil cartell

                               SANG

“Si poguessis beure d’ella, de la meva essència, parlaríem del meu món veritable. Potser no ho entendries, però almenys sabries … Una essència del record en una llàgrima tancada. AMÉN”

Mai aprendré a dir adéu … sempre és tard quan aconsegueixo articular-ho. Afirmo la realitat treballant-la a partir de la interacció i la permeabilització del meu cos amb l’espai i el temps. És aquest moment en el que guanyo tot el que he perdut, dotant altra vegada de vida allò que en el seu dia va ser mort. La meva mort és la meva vida i les meves vivències són el meu lloc, la meva casa. M’apropio d’allò que m’envolta, toco fins a fer meu, per així poder sentir, escoltar i posar atenció a aquelles petites coses que estan esperant ser escoltades, sentides i tocades.

Aquestes reflexions -diàleg entre la persona i l’espai/objecte- són el motor de tots els projectes que duc a terme. Les coses parlen, et parlen; es tracta d’apreciar-les i ser sensible a elles.

Actualment, segueix en evolució la sèrie ”Sang”, el pes de la mort que pretén plasmar el pes i l’esquinç de l’esmentat moment vital.

“Si estás vivo, vive, que mientras vivas podrás tener de todo”.

Nil Perujo Puig, 1992.

IMG_3158 (1)

segovia vigilada por la muerte

“Segovia vigilada por la muerte”, Medalla d’Or del “Curso de Pintores Pensionados de la Real Academia de Historia y Arte de San Quirce “ (Segòvia 2016).

Autor: anglesvaux

Bloc / web de l'agermanament entre les viles d'Anglès (la Selva) i Vaux-sur-Mer (Charente Maritime, França).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s